НАЙ-НОВИ:

Национален селекционер пое женския волейболен отбор на Берое

Треньорът в школата на “Марица” (Пловдив) Диян Боюклиев (на снимката) и селекционер на “лъвиците” до 17 години застава начело на елитния “Берое”. В щаба му влизат още и колегите му от националния отбор – статистикът и помощник-треньор Димитър Зикямов и физиотерапевтът Атанас Иванов.

В началото на седмицата в Стара Загора в зала “Иван Вазов” ще бъде представен тимът на “зелено-белите”.

“В отбора ни ще играят опитните Лора Славчева с капитанската лента, Виолина и Йоана Николови, Стелияна Чакърова. От близо 20 състезателки подбираме, за да играем на ниво в НВЛ-жени.Това са момичета от националните ни тимове, “Раковски” (Димитровград) и школите на Пловдив и Стара Загора. Очакваме към щаба да имаме и кондиционен треньор, всяка седмица момичетата играят срещи от националния календар преди началото при жените. Целите ни са високи!”, коментираха от щаба на “Берое”.

На 31 октомври – 1 ноември стартира първенството, което ще се провежда в два полусезона на разменено гостуване.

Общо осем отбора ще участват в първенството, което през новия сезон ще носи името “Демакс лига”. “ДКС Варна” и “Локомотив” (София) са новите тимове във волейболния ни елит. От миналия сезон останаха “Марица”, “Берое” (Стара Загора), “Казанлък Волей”, “Перун” (Варна), “Славия” (София) и ЦСКА (София).

Купа на България при жените ще се проведе между двата полусезона – през януари 2021 г.

Виж програмата за първия кръг в НВЛ:

“Славия” (София) – “Казанлък Волей”

“Перун” (Варна) – “Марица” (Пловдив)

“ДКС Варна” – “Берое” (Стара Загора)

“Локомотив” (София) – ЦСКА (София)

На 19 октомври, понеделник, от 16:00 часа в спортна зала “Иван Вазов” предстои поредната тренировка за женския състав на ВК “Берое”. Тогава ще бъдат официално представени момичетата, с които клубът ни ще участва в Националната волейболна лига, така и спортно-техническият щаб Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Радослав Георгиев спечели шампионската титла в категория 130 кг по…