НАЙ-НОВИ:

НАП събрала едва 8,5 млн. лв. от дължимите 700 млн. лева от хазарта на Божков

От близо 694 милиона лева, дължими от хазартните компании на Васил Божков, Националната агенция за приходите досега е събрала близо 8,5 милиона лева.

Това съобщи в парламента министърът на финансите Кирил Ананиев в отговор на въпрос на народния пдставител Румен Гечев относно събираемостта на публични държавни вземания от хазартния бизнес за периода 2015 – 2019 година.

По думите на Гечев несъбраните вземания за периода са 700 милиона лева.

Закритата вече Държавна комисия по хазарта е наложила административни производства срещу четири хазартни оператора за над 693 милиона лева, включително лихвите. По сметките на Държавната комисия по хазарта не са постъпили пари по тези актове, защото те са обжалвани в съда.

През 2020 година НАП, приемник на закритата ДКХ, е предявила искания за плащания на такси в размер на близо 694 млн. лева, от които близо 557 милиона лева главници. За тях има изпълнителни производства и обезпечителни мерки върху имуществото и активите на длъжниците. Към момента част от обезпечителните мерки са обжалвани и не са придобили стабилитет, каза Ананиев. НАП е събрала от тези предявени такси 8 418 640 лева, но продължават опитите за събиране на дължимите суми по влезлите в сила постановления, разясни финансовият министър Кирил Ананиев.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Този уикенд (24 - 25 октомври 2020 г.) Аделина Радева…