НАЙ-НОВИ:

Намериха тялото на удавилото се момиченце на 600 метра от мястото на потъване

Намериха тялото на удавилото се 14-годишно момиче в морето във Варна. То е намерено на около 600 метра на север от мястото, където изчезна, уточнява bTV.

Детето се удави във вторник на Централния плаж в морската столица. Бурното море наложи спасителните екипи да се завържат с въжета, за да не бъдат завлечени. От Военноморските сили обясниха, че морето е с много дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и силно течение, което затрудни операцията. Драмата започнала когато след влизане във водата момичето е дало сигнал, че иска помощ, но спасителите са помагали на друго дете. Според свидетели те са закъснели с реакциите си.

Самите спасители казват, че са направили всичко по силите си да помогнат и на двете деца. Тази сутрин бяха мобилизирани военноморските сили и водолази, които да подновят търсенето на тялото на момичето.

„Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител ”, заяви Дирон Ръсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, в ефира на Нова телевизия. За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на Калните вани, където изчезна момичето, са шестима.

Днес отново има опасност от „мъртви течения” по морето. Очаква се вълнението да започне да утихва.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
На големия църковен празник Успение на пресвета Богородица за имен…