НАЙ-НОВИ:

Намериха живо 10-месечно бебе под руините в Магнитогорск

Открито е живо десетмесечно бебе под развалините в Магнитогорск. Състоянието му е тежко и то е транспортирано към отделение по реанимация, предава TACC.

В понеделник в руския град имаше срутване на един от входовете на 10-етажна жилищна сграда. Разследващият комитет на Руската федерация счита, че експлозия на битовия газ е причина за инцидента, при който засега е известно, че жертвите са осем души, а съдбата на други 36 души остава неизвестна.

Според информации на спасителите под развалините са чути звуци, но все още не ясно дали става дума за човек или животно.

Взривът е станал вчера преди разсъмване, когато повечето от обитателите на сградата са спели. Уралският град Магнитогорск с население от 400 хиляди отстои на около 1400 км югоизточно от Москва.

Днес беше съобщено, че спасителните работи са преустановени поради реална опасност от ново срутване.

Ръководителят на руското министерство на извънредните ситуации (МЧС) Евгений Зиничев, каза, че поради реална заплаха от срутване на част от сградата в Магнитогорск, е невъзможно да се продължи с отстраняването на отломките. Неговите думи са цитирани във вторник от пресслужбата на Министерството.

“Продължавайки отстраняването на отломките, възникна реална заплаха от срутване на част от сградата. Стената на седмия вход губи стабилност, не е възможно да се продължи работата в такива условия”, заявиха от министерството.

От МЧС съобщиха, че болниците в Магнитогорск не се нуждаят от кръв или други консумативи. Само две семейства са потърсили помощ от градската управа за настаняване. Останалите са подслонени от роднини или приятели.

Източник: OFFNews  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Служителка на голяма българска туристическа агенция е била взета за…