НАЙ-НОВИ:

Най-популярният вестник в Германия: Македонците се провалиха сами

“Гражданите на Македония бяха призовани да отговорят на ключов за страната въпрос с простичкото „да“ или „не“. Те обаче предпочетоха да замълчат”, пише днес вестникът с най-голям тираж в Германия – “Die Sueddeutsche Zeitung”.

[ad id=”225664″]

“Референдумът за чувствителната тема за промяна на името на Македония се провали, защото до избирателните урни отидоха далеч по-малко от необходимия брой гласоподаватели. Обещаният пробив на балканската страна в посока Запад приключи, безславно заровен дълбока дупка”, пише изданието.

[ad id=”263680″]

“Резултатите от референдума са болезнено поражение за правителството на социалдемократа Зоран Заев, което положи усилия за преодоляване на дългогодишния спор с Гърция за името. Прилагането на постигнатото между двете държави споразумение трябва да проправи пътя на страната към членство в НАТО и Европейския съюз. Победата обаче е Пирова за национално-консервативната опозиция – партията ВМРО-ДПМНЕ, която отхвърли споразумението като „капитулация” и допринесе за провала на референдума.

Сега по всичко изглежда, че македонците се провалиха сами и страната им отново е изправена пред изолация”, се посочва още в статията.

offnews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Малайзийският премиер Махатхир Мохамад предложи на шега по време на…