НАЙ-НОВИ:

Най-зрелищните скандали, вбесявали Елизабет II

Британската кралица Елизабет II е най-дълго управлявалия монарх в света. През октомври 2015 г. тя подобри рекорда на баба си Виктория. Освен това е на първо място в класацията за най-дълго управлявал жив монарх на планетата.

Елизабет II е работила с редица министър-председатели на Великобритания. През нейното управление са се сменили 13 президенти на САЩ, седем папи и повече от 40 италиански премиери.

През дългите години на трона Елизабет II трябваше да се справя не само с външни проблеми. Както се оказва, отношенията в кралското семейство изобщо не са толкова прости, колкото изглеждат.

Започваме с актуалния скандал, който в момента тресе Великобритания.

Защото основното главоболие, което не дава мира на Елизабет II, далеч не е Брекзит, а внезапното изявление на любимия й внук Хари, че със съпругата си възнамеряват да се откажат от кралските си задължения и да започнат сами да изкарват парите си.

Решението на херцозите на Съсекс да се отдалечат от семейството си и да се преместят в Северна Америка, за да се занимават с благотворителност, със сигурност не остави във възторг британската кралица. Да не говорим, че й се стовари на главата като гръм от ясно небе.

В изявлението си Хари и Меган обещаха да я подкрепят във всичко. Тя пък мило заяви, че подкрепя изцяло решението им и дори им отпусна “преходен период” за оттегляне от задълженията им като членове на кралското семейство.

Дали раздялата ще бъде толкова мирна, каквито заявки дават двете страни, предстои да разберем!

Това обаче далеч не е първата “криза”, с която Елизабет II се сблъсква.Оказва се, че кралицата има огромен опит в разрешаването на конфликти и още по-голяма способност да се измъква от тях с високо вдигната глава.

Ще ви разкажем малко повече за скандалите в знатното семейство, които накараха Елизабет II да реагира доста по-остро.

Кейт Мидълтън

Докато всички погледи в момента са насочени към по-малкия внук на Елизабет II, отношенията й със съпругата на по-големия отдавна не се определят като близки. Според източници, близки до кралския двор, проблемите започнали още преди сватбата.

На кралицата изобщо не й допадало, че Кейт проявява лекомислие по отношение на парите в момент, в който британската икономика е в рецесията, а самата тя работи на непълно работно време.

Кейт не хареса какво мисли за нея кралицата, но предпочете да си замълчи. И, между другото, постъпи много правилно.

Вторият път, когато на младата херцогиня й се наложи да запази мнението си за себе си, беше по времето, когато бе бременна с второто си дете.

Тогава се наложи да се оттегли за известно време от изпълнението на монашеските си задължения заради ужасна токсикоза (от която, между другото, страда и през трите бременности и то дълго време).

Камила Паркър-Боулс

Кралицата никога не е изпитвала приятни емоции към втората съпруга на сина си. И нищо чудно, защото дълги години тя бе любовница на първия претендент за трона.

Докато беше женен за Даяна, слуховете за отношенията им не спираха, а кралицата не можеше да направи нищо по въпроса.

Първоначално тя отказа да присъства на втората сватба на сина си, след това го принуди да направи много скромна церемония. Не позволи на Камила да направи подобаващата за кралска сватба подготовка, а накрая дори не я спомена в поздравлението си!

Докато гостите се забавляваха, кралицата, според слуховете, е гледала конни надбягвания по телевизията с бившия съпруг на Камила.

И днес Елизабет II не е особено щастлива, че Паркър-Боулс може да стане кралицата. Все още не е известно дали принц Чарлз ще даде титлата на жена си, ако се качи на трона. Той каза, че няма да го направи, но не е изключено да промени мнението си.

Откровенията на принцеса Даяна

“В този брак бяхме трима. А аз не обичам тълпите”. Тези думи на принцеса Даяна изрече в интервюто си с Мартин Башир за Би Би Си през 1995 година.

Лейди Ди не координира появата си по телевизията с Бъкингамския дворец и говори за много неща, за които трябва да се мълчи – призна за булимията и за опитите си да си пререже вените.

Сподели, че никой в кралското семейство, освен синовете й, не я обича, и изрази съмненията си, че Чарлз е в състояние да стане крал.

След излъчването на скандалното интервю, Бъкингамският дворец обяви, че Елизабет II е изпратила писма до сина и снаха си със съвет да се разведат.

Джеймс Мидъдлтън

Братът на Кейт с удоволствие дава интервюта, в които не спира да повтаря колко му е трудно да живее в сянката на известната си сестра. “Работя много, като всеки бизнесмен. И понякога забравям, че не съм само брат на важна личност, но и просто Джеймс”.

След тези думи кралицата помоли Кейт да поговори с роднините си и да ги помоли да не споменават кралски особи в изявите си пред медиите.

Чарлз Спенсър

Братът на нелепо загиналата принцеса Даяна е в трудни отношения не само с кралицата, но и с цялото й семейство.

На погребението на Даяна синовете й, които тогава бяха на 12 и 15 години, вървяха по улиците на Лондон след ковчега на майка си. А Чарлз, който искаше да ги защити от вниманието на пресата, заяви, че Уилям и Хари не са го направили по собствена вола, а след нареждане от Бъкингамския дворец.

В интервю за Би Би Си през 2017 г. той каза, че е било изключително “нелепо и жестоко” децата да бъдат принудени да участват в шествието, организирано от кралското семейство. Тогава Хари опроверга думите му, казвайки, че няма как някое дете да бъде принудено да направи подобно нещо със сила.

Разбира се, кралицата изобщо не остана доволна от тази дискусия.

Семейство Мидълтън

Роднините на Кейт са сред хората, които никога не получават покана за кралските празници. Те никога не са прекарвали Коледа в имението Сандрингам Хаус, а на Кейт непрекъснато й се налага да лавира между кралската фамилия и близките си.

През 2014 г. тя си позволи да покани роднини в Анмър Хол, което предизвика недоволство на Елизабет II. След това принц Чарлз обвини майката на Кейт Карол, че прекарва прекалено много време с внуците си. Според слуховете тези думи вбесили Уилям толкова много, че помолил баба си да се намеси.

Кралицата покани репортери да отразят колко мило си общува с майката на Кейт, но Мидълтънови така и не получиха покана за Коледа. За разлика от майката на Меган Маркъл.

Роналд Фъргюсън

Въпреки факта, че Сара Фъргюсън се разведе със сина на кралицата през 1996 г., те все още поддържат добри отношения. Нещо, което не може да се каже за отношенията между Елизабет II и бащата на Сара.

Роналд работеше за кралското семейство като офицер от кавалерията. През 1990 г. на кръщението на принцеса Евгения той призна, че влиза в църквата през задната врата.

Тези думи не останаха незабелязани. После се оказа, че той е почитател на специалните масажни салони. Роналд отрече всичко, но кралицата мрази скандалите. По-късно той пусна автобиография, с което също не се успя да се издигне в очите й.

Принцеса Маргарет

В детството кралица Елизабет II е много близка със сестра си. Двете дори са имали отделна телефонна линия за спешни случаи. След коронацията обаче сестрите започват да се отдалечават.

Когато Маргарет решава да се омъжи за военния Питър Таунсенд, разведен мъж, който е два пъти по-възрастен от нея, тя се нуждае от разрешение от сестра си. Елизабет обаче се обявява против и заявява, че ако Маргарет се омъжи за него, ще престане да бъде част от кралското семейство.

Впоследствие условията се смекчават: Маргарет няма да изгуби титлата си (и парите), но заедно с децата си ще загуби мястото си в редицата за трона. Три дни по-късно тя отказва да се омъжи за Питър и запазва добрите си отношения с Елизабет.

jenata.blitz.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Какво разказват специалистите от Спасителния център за диви животни към…