НАЙ-НОВИ:

Над 400 деца пяха и танцуваха на Цветница в Стара Загора

В парк „Пети октомври“ талантът и младостта си дадоха среща днес по време на Шестнадесетото издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“. Празникът е част от Културния календар на Община Стара Загора.

[ad id=”225664″]

Зам.-кметът Иванка Сотирова поздрави участници и гости с големия християнски празник и им пожела здраве и много успехи в опазването на българската традиция.

На сцената днес се качиха над 400 изпълнители на възраст от 3 до 19 години. В продължение на близо три часа се изявиха певци и танцьори от 6 детски градини, 3 училища, 8 читалища, както и възпитаници на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Стара Загора.

[ad id=”263680″]

В пъстрия пролетен празник участваха както състави, така и индивидуални изпълнители, представящи красотата и уникалността на българския фолклор чрез песни, обичаи, приказки, танци и др. По статут той няма конкурсен характер, целта му е приобщаване на децата към националните ценности. Всички участници получиха плакет и грамота.

[ad id=”236999″]

Като съпътстваща проява организаторите от Народно читалище  „Развитие 1878“ с. Дълбоки и Община Стара Загора организираха и пленер по рисуване, в който се включиха всички желаещи да споделят своите най-пъстри мечти и да дадат воля на своето въображение. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Над 1000 турски дипломати, държавни служители и членове на техните…