„Наблюдаваме политическа чума, която помита като лавина“

Ние в момента наблюдаваме политическа катастрофа, която започва да прилича на снежна топка. Наблюдаваме катастрофа, която управляващите гледат отстрани и чакат да видят кой ще е следващият.

Така политологът Димитър Ганев и социологът Стефан Георгиев коментираха пред БНТ политическата обстановка в страната и най-вече скандала с евтините апартаменти на властта.

Коалицията не е толкова единна, колкото ни беше обяснявано година и нещо. Май месец ще бъде един много важен месец, защото тогава ще стане ясно накъде отива подкрепата за българските партии, каза социологът Стефан Георгиев. По думите му този скандал вече наистина е минал на едно друго ниво във връзка с нападките от Валери Симеонов към министър Ангелкова. Той го определи като начин за разчистване на лични сметки.

„Две седмици продължава скандалът с евтините апартаменти на властта. Всеки ден излиза нещо ново. Последната атака е от вчера и тя идва от самата управляваща коалиция – случаят с Николина Ангелкова“, напомни Георгиев.

Скандалът „Апартаментгейт“ помита всичко като лавина. Скандалът бих определил вече като политическа чума. Не помня кога сме имали толкова продължителен скандал. Винаги един скандал е покривал друг. Сега тази политическа чума не се знае кога ще бъде спряна. Част от обикновените българи също придобиват имоти на данъчни оценки. Имотният регистър ще се превърне сега в новите досиета, заяви Димитър Ганев.

Той коментира наистина ли Корнелия Нинова е предложила на Михаил Миков 30 млн. лв. за лидерския пост в БСП. „Най-лесно е един скандал да бъде захлупен с друг. Дали обаче сагата с имотите ще продължи с нови епизоди, нови лица или ще започнат да излизат фигури, които да потвърждават или отричат този подкуп, ще видим скоро“, заяви Ганев.

Според него обществото чува само едно – списък от хора, които имат скъпи имоти и вследствие на това на предстоящите изборите на 26 май е много вероятно да има отдръпване на избиратели.

Източник: http://www.faktor.bg    Снимка: Зарата


image0 (9K)