Мъж с пъстро и дебело досие, отново карал кола без книжка, този път – дрогиран

Многократно осъждан за кражби мъж, излежавал и ефективни присъди, наказван няколко пъти, че кара кола без книжка, беше задържан отново зад волана – този път дрогиран.

В хода на образуваното срещу 26-годишния И.И. бързо производство е установено, че на 22.01.2019 г. той бил в северозападната част на Стара Загора.  Обвиняемият управлявал лек автомобил, марка “Опел Астра“ и е спрян за проверка от полицейски служители.  При тестване за употреба на наркотични вещества е установено наличие на метамфетамин в организма му.  Той е неправоспособен водач, който е бил наказван нееднократно по административен ред за управление на превозно средство без съответното свидетелство.

Обвиняемият И.И. е многократно осъждан за извършени от него престъпления – предимно против собствеността. Същият нееднократно е изтърпявал ефективно наложените му наказания „лишаване от свобода“. И.И. е бил освободен от Затвора през март 2017 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.И. е извършил престъплението, за което e привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, затова е задържан под стража.


image0 (9K)