Мъж от Чирпан с инициатива „Нахрани пенсионер“

Атанас Тонев от Чирпан е инициатор на национална кампания „Нахрани пенсионер“. Неговата цел е да осигури топла храна за възрастни хора с ниски доходи.

Часове след обявяването на кампанията се е включил ресторантьор от Чирпан.

Идеята е да се дарят поне 20 или 50 ст. в помощ на каузата. Дарителска кутия ще се постави в магазин в централната част на града.

Ето какво е написал като призив Тонев в социалната мрежа:

„За последен път МОЛЯ – съдействайте ми!

На 20.02.2020г. задействаме кампанията. Моля подайте нуждаещи се хора, които трябва да бъдат нахранени с топла храна. В акцията се включиха: Николай Пеев със зеленчуци. Радослав Тонев с млечни продукти. Много ви моля подайте ми информация за такива хора. Няма от къде да я взема освен от вас.

Задействайте се, чирпанлии!“

И още:

„Първият ресторант е „Строител“ със собственик Веселин Димов. Това е инициятива с гражданска отговорност и жителите на Чирпан трябва да помагат. Ще бъде оставена брандирана каса в магазин „Крамар“ в която ще бъдат оставяни по 0.20ст. и 0.50ст. – не повече! За да се подпомогне и ресторантьорът в тази кауза.
Пенсионерите и нуждаещите се ще получават ежедневно храна, но те ще бъдат проверени от социални грижи, за да няма спекулации. Инициативата е за крайно нуждаещите се, които са на прага на голямата бедност. Сред тях има инвалиди и умолявам техни съседи и приятели да им доставят храната на място! Имам подкрепа от радио „Стара Загора“, „Дарик радио“ и няколко ТВ шоута.
Благодаря Ви, гн Веселин Димов, ресторант „Строител“!“

Свържете се с Атанас Тонев ТУК


image0 (9K)