Мъж от старозагорско село е застрелян в леглото с ловна пушка, подозират жена му

29-годишен жител на село Гранит, община Братя Даскалови, беше намерен мъртъв със следи от огнестрелна рана в леглото. Сигналът да полицията за още топлия труп е бил подаден рано тази сутрин от роднини на жената, с която живеел на семейни начала, съобщиха от областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Според направения оглед и експертизи мъжът, който е ром, е убит с изстрел от ловна пушка от упор. При появата на униформените жената на убития разказала, че съпругът й се прибрал преди полунощ почерпен и двамата се скарали. При това кавгата не приключила само с размяна на тежки думи, но жената отнесла и няколко шамара.

След края на скандала двамата си легнали. В просъница тя чула как се отваря вратата на стаята, в тъмното проехтял един-единствен изстрел, след което спящия в кревата мъж само изхъркал и умрял.

Разказаната версия обаче не била достатъчно убедителна за криминалистите, които подозират, че именно жената може да е извършила убийството в състояние на ярост след побоя.

Според жителите на Гранит убитият имал доста конфликтен характер, често пийвал и вдигал скандали на съпругата си, с която нямали формално сключен брак. В същата къща живеели двете деца на жената от предходно съжителство с друг мъж.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Кметът на Гранит Антоний Димитров научи за трагедията от журналисти, оказа се че е в отпуск и е извън селото.

Все още не е намерено оръжието, с което е извършено престъплението.

 


image0 (9K)