НАЙ-НОВИ:

Мъж е прострелян при скандал в с. Плетена, община Сатовча

Под ръководството на Окръжна прокуратура–Благоевград се води разследване за извършен опит за убийство, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Досъдебното производство е започнало след получен сигнал за прострелян мъж в с. Плетена, община Сатовча.

Вчера вечерта в махала „Забърдо“ възникнал скандал между жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот. Един от участниците разположил ремарке с цел заграждане, като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост. Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му.

След вербални нападки между страните, петдесет и седем годишен мъж прострелял съседа си.
Извършителят на престъпното деяние – Ц.М., е бил задържан от органите на реда, а оръжието – пистолет м. „Макаров“, е иззето. Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието.

Пострадалият тридесет и пет годишен мъж е бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в болнично заведение в гр. Гоце Делчев, а по-късно – в столицата. Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели.

Предстои, с постановление на наблюдаващия прокурор, Ц.М. да бъде задържан за срок до 72 часа, както и внасяне на искане в съда за определяне на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Знаете ли, че повечето от нашите навици под душа не…