НАЙ-НОВИ:

Мутафчийски: Това мислех никога да не го разкривам…

“Това мислех никога да не го разкривам, но е факт: Подготовката ни започна на 10 януари, когато всичко беше толкова далечно. Толкова имагинерно…“, сподели пред Канал 3 проф. Мутафчийски.

Военномедицинска академия беше готова да приема болни от Covid-19 още от 10 януари., заяви началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Екипът от специалисти в столичното лечебно заведение е имал план за действие малко след началото на кризата в Китай. Първите указания за действия при глобално разпространение на Covid-19 експертите във ВМА започват да изготвят малко след Нова година.

Два месеца и половина след потвърждаването на мрачната прогноза, столичното лечебно заведение стои на първа линия в борбата със заразата.

В разгара на пандемията към ВМА са насочени голяма част от даренията на организации и частни дарители заради големия брой хоспитализирани пациенти с коронавирус.

Генерал Мутафчийски изтъкна: „Една част ще са за нашите нужди. Ще предоставим и такива на министерство на здравеопазването.“

Началникът на Националния оперативен щаб обаче призова хората да даряват средства и на болниците извън София. Един от най-големите дарители от началото на кризата е народният представител Делян Пеевски. През последните дни той дари за болницата в Пазарджик 100 броя водонепроницаеми мембранни гащеризона. Депутатът на ДПС предостави и по 5 нови респиратора на „Пирогов“ и ВМА. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
ВиК-Стара Загора уведомява своите клиенти за спиране на водоподаването на…