НАЙ-НОВИ:

Москва: Шефът на ЦРУ лъже, че има руска намеса в изборите в САЩ

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини днес директора на ЦРУ Майк Помпейо, че е излъгал, като е казал в телевизионно интервю, че Русия от десетилетия се е намесвала в избори в САЩ , предаде ДПА.

[ad id=”263680″]

 

“Най-силното доказателство, че това е чиста лъжа, е това, че през всички тези десетилетия американските специални служби и официални лица нито веднъж не са направили подобно твърдение, нито са поставили подобни въпроси пред Русия”, написа Захарова във Фейсбук.

“Нямаше нито една история за това . . . докато американската избирателна система не направи Тръмп президент. Именно тогава започна всичко това, безпочвените обвинения, търсенето на външен враг, оплакването от “ръката на Кремъл”, каза тя.

В интервю за телевизия Си Би Ес Помпейо отговори утвърдително на въпрос дали руснаците са се опитвали да подкопаят президентските избори в САЩ през 2016 г. “Да. Така е от десетилетия”, каза той. “Имаме много врагове, които искат да подкопаят западната демокрация”, заяви директорът на ЦРУ. “Ние имаме важна функция като част от американския екип за национална сигурност да пазим американските избори безопасни, сигурни и демократични”, каза той. “Усилено работим в тази насока. Така че ще работим срещу руснаците или който и да е друг, който заплашва това”, заяви Помпейо.

bta.bg

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
В петък в крайбрежния град Джеда на жените е разрешено…