НАЙ-НОВИ:

Москва изрази безпокойство от ареста на Николай Малинов за “шпионаж” в полза на Русия

Москва е обезпокоена от ареста на българския гражданин Николай Малинов за “шпионаж” в полза на Русия. Работата на НПО “Русофили”, на която той е лидер, е насочена към развитие на връзките между двете страни, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на редовния си брифинг за медиите.

В понеделник в България стана известно, че Николай Малинов е задържан за шпионаж в полза на Русия. Българският премиер Бойко Борисов призова да не се смесват междудържавните отношения и шпионският скандал около Малинов. Премиерът отбеляза, че всички неправителствени организации в България имат право да осъществяват дейност, припомня РИА Новости.

“Ние сме обезпокоени от тези обвинения, които бяха повдигнати на председателя на българската организация “Русофили”. Дейността на това НПО, както разбираме, е била насочена изключително към развитие на двустранното сътрудничество и укрепване на приятелските връзки между народите на нашите две страни”, заяви Захарова.

“Ние разчитаме, че правителството на България ще се въздържа от стъпки, които биха могли да поставят под въпрос сегашната положителна динамика в двустранните отношения и ще бъде продължена съвместната работа по реализиране на постигнатите в последно време договорености, в това число и в хуманитарната и културната сфери за съхранение на обединяващото ни историческо наследство”, каза в заключение Мария Захарова.

Превод и редакция: Епицентър.БГ Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
България започна с победа участието си на европейското първенство по…