НАЙ-НОВИ:

Молебен за България отслужи Старозагорският митрополит Киприан

Молебен за България отслужи в Катедралния храм „Св. Николай“ в областния град Старозагорският митрополит Киприан, в съслужение със свещеници от Старозагорска духовна околия.

“Трети март е триумфът на патиротичната обич, носена година след година в дългата верига на робското време”, каза в словото си владиката.

„Величието на даруваната ни от Бога Майка България се крие в духовната и мощ, стаена във всяка капчица българска мъченическа кръв, тръгнала от сърцата на хилядите и достойни нейни синове и дъщери, запечатали бъднините и с любовта си.

Божията благодат и родната ни вяра са нравствената опора на дедите ни, изстрадали и дарили на този ден, сбъднатата надежда- да има вечно българи.

Трети март е свят национален празник!

Днес ние отдаваме и своята признателност към всички жертви в Руско-турската освободителна война, дали живота си за Освобождението на България…

Поклон пред паметта на нашите български бащи и майки, братя и сестри, опълченци и мирни граждани, загинали мъченически, за да се роди Трети март, за да ни има и нас! Поклон пред паметта на хилядите руски войни, които освобождават изстрадалата ни родина и полагайки живота си, отстояват силата на православната любов!

Поклон пред всички, които проляха кръвта си и положиха костите си пред олтара на Отечеството ни“, зарече митрополит Киприан в словото си.

 

  Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Примата на поп-фолка Глория посрещна месец март с нова доза…