НАЙ-НОВИ:

МОК увеличи размера на паричните средства за подпомагане

Международният олимпийски комитет (МОК) увеличи размера на плащанията към националните олимпийски комитети за подготовка за участие в олимпийските игри в Токио с 25,3 милиона долара, съобщава пресслужбата на организацията. Игрите бяха насрочени за периода от 24 юли до 9 август 2020 година, но поради пандемията от Covid-19 бяха отложени за догодина и ще се проведат от 23 юли до 8 август.

Решение за допълните плащания бе взето във връзка с отлагането на игрите, като размерът на субсидиите за отделните национални комитети се увеличава от 46,7 милиона долара на 57 милиона долара.

Това решение ще позволи на националните комисии да издържат на допълнителни разходи в очакване на игрите. Другите 15 милиона долара от сумата ще бъдат разпределени по Програмата за солидарност, която се удължава с една година и ще помогне на 1600 атлети от 185 страни. Субсидиите на МОК са насочени към покриване на транспортни разходи, разходи за живот, командировки и оперативни разходи.

От МОК обявиха също, че вътрешните избори на ръководството на националните олимпийски комитети, които се провеждат на всеки четири години и са обвързани с олимпийските игри, могат да бъдат отложени по изключение. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Бившият абсолютен шампион в тежката категория на професионалния бокс Майк…