Могат ли старозагорци да не ползват асансьор поне за ден?

На 26 април Стара Загора се включва в международната инициатива „Ден без асансьори”. Събитията се провеждат в цялата страна. А в Стара Загора е част от кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“.

Те могат да се осъществят навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава, концепцията може да варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.

Сдружение BG Бъди активен ви предизвиква да забравите за асансьора и да се раздвижите като се качите по стълбите

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора, посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.

През тази година Денят без асансьори ще се проведе на 26-ти април, като събитието се провежда ежегодно през последната сряда на месец април

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския “Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

Станете част от “Ден без асансьори” като организатор на събитие.

Ако желаете да организирате събитие във вашето населено място и бихте искали да научите как това да се случи, можете да се свържете със сдружение BG Бъди активен на 0876 723 377 и [email protected].


image0 (9K)