НАЙ-НОВИ:

Многократно осъждан отново е в Съда в Стара Загора за поредната телефонна измама

Мярка “Задържане под стража” определи Районна прокуратура Стара Загора спрямо 34-годишния Димитър А. Той и Николай К., обвинени за извършване на телефонна измама, извършена срещу 88-годишна жена.

[ad id=”263680″]

Много промоции за различни стоки ще намерите ТУК

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 28 февруари 2016 г. в Стара Загора, обвиняемият Димитър А.е позвънил по телефона на 88-годишна жена, като се представил за неин внук. Той казал, че е купил радиатори от голяма търговска верига и трябва да се заплати данък-такса. Обяснил, че ще изпрати съучастника си Николай К., на когото тя да даде нужните пари. Малко по-късно пострадалата предала на Николай пакет, в който се намирала сумата от 640 лева. Николай оставил част от парите в друго населено място, откъдето ги взел Димитър.

[ad id=”225664″] В хода на разследването се установява, че Димитър участвал и в други подобни измами на територията на Стара Загора. Той е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, в това число и за извършени измами. През 2011 г. обвиняемият Димитър А. е бил освободен от затвора, след като е изтърпял ефективно наказание “лишаване от свобода“. Спрямо него се води наказателно производство за измама и в Ямбол.

Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитър А. е извършил измамата, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Взетата спрямо Димитър А. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Голямата американска актриса Мерил Стрийп сподели, че на два пъти…