Младия кмет на Стара Загора Никола Чакалов се включва в изборната листа на  ВМРО-БНД

Никола Чакалов е 22-рият кмет на Млада Загора (2018-2019 г.) . Роден е в Стара Загора на 7 август 2001 г. Все още е ученик в 12 клас на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в специалността „Електронна търговия“.

„Смятам, че политическият елит трябва да бъде подменен с млади и амбицирани хора точно като мен. Както знаем България е република и решенията се вземат от Парламента и по места от Общинските съвети. Ако искаш да промениш нещо в страната, трябва да станеш част от тези институции. Всяка легално учредена политическа партия се стреми да влезе във властта“, аргументира желанието си да стане общински съветник Чакалов.

„Припознавам напълно идеите на ВМРО като свои. Заставам зад патриотичните й каузи, защото аз успях да събудя моето национално самосъзнание още на 13-14 години. Горд съм със своите предци, с българската история, патриот съм и националист. ВМРО е велика организация още от миналото“, казва още той.

Обещанието му е, че основното, за което ще се бори, е да се реализира програмата за грамотна и интелигентна раждаемост. Идеята е да бъдат финансирани еднократно при раждане на дете с 1500 лева младите семейства. „Така ще бъдат мотивирани да останат в Стара Загора и в България и няма да се превръщат в икономически имигранти“, пояснява Чакалов.

Ето и останалите мотиви на кандидата за общински съветник от ВМРО

Аз съм млад човек и познавам проблемите на младите хора.  Ще бъда техен представител в Общинския съвет. Забелязал съм, че много от моите връстници не познават българската история и своите корени. Поради тази причина те мечтаят да напуснат България. Това за мен е недопустим мироглед. Ще се стремя да променя това отношение към страната ни. Искам да отправя послание към младите хора, че България е една красива страна и нейното настояще и бъдеще са в нашите ръце.  

А като бивш спортист, тренирал съм 8 години футбол, аз смятам, че трябва да се увеличават възможностите за спортуване на децата. Те да бъдат поощрявани да тренират. Въпреки че вече има площадки в града, необходимо е да се помисли за изграждането на още спортни съоръжения.

Против съм прекаленото застрояване на града. Трябва да се съсредоточим върху поддържането на зеленината и опазването на околната среда.

Гетата и престъпността са основните проблеми не само на Стара Загора, а и на цялата страна. Като общински съветник ще се боря срещу незаконното строителство и обособяването на гета. Трябва да отстояваме върховенството на Закона. ВМРО има Концепция за интеграция на циганите, в която има пакет от механизми за справяне с тази маргинализирана група.

Опитът ми като Млад кмет на Стара Загора допринесе много за моето личностно развитие. Успях да науча и някои тънкости на дипломацията. Смятах върху стената под моста пред библиотека „Захарий Княжески“ да бъдат изрисувани портретите на Иван Гарванов, Кольо Ганчев и Васил Левски.  След среща с представители на Община Стара Загора, Областната управа и художникът, който ще рисува графитите, взехме решение образите да бъдат претворявани на фасадите на старозагорски училища и детски градини. Примерно – Райна Княгиня ще бъде изрисувана върху Професионалната гимназия по облекло и хранене, която носи нейното име. Скоро идеята ще бъде осъществена, а като съветник ще продължа да работя за нея. Графитите са модерни, впечатляват младите хора. Един патриотичен графит ще провокира интереса им, ще се замислят, ще потърсят информация за човека, който е нарисуван. Така може да „запалим“ искрата на патриотизма и интереса на моите връстници към българското героично минало.

Мечтая за пълна с млади и амбицирани хора, които  да променят към по-добро своята родина. Бих желал да се боря за зелена Стара Загора без цигански гета.

Чувал съм, че политиката е мръсна игра, но съм решил да се впусна в нея чист и да остана такъв. 

С нас идва редът!

 

 

 


image0 (9K)