НАЙ-НОВИ:

Младите таланти от старозагорско училище с приз в Национален фестивал!

Изключителен успех на възпитаниците на старозагорското СУ “Максим Горки” на ХХ-ия Национален фестивал на ученическите театри на испански език, който се проведе в София.

С прекрасното си изпълнение нашите момичета успяха да заемат второ място! (Първо и второ са равностойни за международен фестивал.) Аплодисменти за тях и техните учители!

Актрисите от театралната трупа на СУ “Максим Горки” представиха пиесата “Домът на Бернарда Алба”, написана през 1936 година от Федерико Гарсия Лорка.

Участниците в представлението са ученици от 10 клас, които за трета година учат испански и показват завидно познаване на езика, освен че са и великолепни актьори.

“Максим Горки” е единственото училище в Стара Загора, в което се учи испански език, а и с преподаватели испанци.

Антонио и Рoсио, учителите испанци, които държат възпитаниците им да се обръщат към тях приятелски, с малките им имена, са в основата на създаването на пиесата, представена на Фестивала в столицата.

Участието на СУ “Максим Горки” в Националния театрален училищен фестивал е с традиции. В него те многократно са печелили призови места.

Повече за пиесата и снимки от представянето ѝ от талантливите млади актриси на старозагорска сцена, четете ТУК За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Луната е в знак Стрелец до 08:49 часа на 28…