Младежи от Стара Загора с кампания за любовта на пешеходната зона

Младежки общински съвет Стара Загора организира антиспин кампания под надслов „Моето здраве е мое право“. Тя е част от втория етап на Националната антиспин кампания „Любовта е по-силна от всичко. Пази я!“ и ще се проведе на 14 февруари 2019 г.

Акцентът на кампанията e поставен върху любовта, сексуалното и репродуктивно здраве, толерантността, информираността, традициите и диалога между хората.

На 14 февруари от 12.00 до 13.30 часа, на пешеходната зона от южна страна на Община Стара Загора, младежите ще предложат послания за любовта и виното, блиц викторина, забавни игри с гражданите.

Информационната превантивна акция „Любовна лотария” включва разпространение на специално изработени лотарийни билети с печалби: презервативи, информационни материали, прегръдки, валентинки, сърчица, стихотворения за любовта, балони.

В инициативата „Нарисувай любовта“ всеки може да нарисува част от две платна посветени на любовта и безопасно сексуално поведение.

В специално изработено сърце всички желаещи могат да си направят снимка, „Остави своите стъпки на пътеката на любовта” включва рисунки на цветни тебеширени сърца, очертани по стъпките на различни двойки.

Младежите ще проведат и анкета сред публиката за заблудите и митовете, свързани със ХИВ/СПИН.

Всеки желаещ може да изследва своя ХИВ статус по време на уличната кампания в мобилен кабинет за времето и мястото на уличната проява.

От 19.30 часа в Младежки дом ще бъде представена младежка пиеса разнообразена с много музика „ Грабни любовта”.


image0 (9K)