Мистичната цивилизация на траките оживя пред могилата „Шушманец“

Легендата за древните траки за първи път оживя на могилата „Шушманец“ със спектакъла „Мистиката на Долината“ вечерта на 31 август.

В началото на спектакъла зрителите съпреживяха войнствената природа на тракийските племена, готови за саможертвени, но и безпощадни атаки. Публиката стана съпричастна със част от мистериите за респект към древно тракийско Божество, като символ на почитта към по-висш Разум. Паметта на Човечеството да бъде запазена, в името на по-добър живот бе отправеното послание със зрелищно лазерно шоу. Община Казанлък организира спектакъла за мистичната цивилизация на древните траки като част от богатата програма на Празници в Долината на тракийските царе 2019.

В некропола „Шушманец“ могат да бъдат видени три тракийски гробници-светилища: „Хелвеция“, „Грифоните“ и „Шушманец“Благодарение на усилията на Община Казанлък през последните години и трите храма стават достъпни за туристи. Със спечелени проекти за европейски средства уникалните паметници с национално значение са консервирани, реставрирани и социализирани, за да бъдат съхранени за бъдещите поколения. Със съдействието на Община Казанлък красивия спектакъл реализираха Прабългарска школа за оцеляване БАГАТУР, Академия ОРФИКА и и игра с лазерни лъчове от ГОЛДЪН РОУЗЕС.


image0 (9K)