Мистериозната смърт на американски биолог в Крит ще се окаже убийство

Мястото, където е намерено тялото на американския биолог д-р Сюзан Ийтън, неговото положение и фактът, че е покрито с нещо като зебло, доведе гръцките власти до заключението за извършено убийство.

В момента тялото на американския учен е в Съдебна медицина в Ханя, Крит, така че аутопсията може да бъде направена по-късно.

Полицейско звено от Атина провежда разследването относно причините за смъртта на д-р Ийтън и откриването на виновника.

Тялото ѝ е открито в странично положение в лабиринт на пещера с височина 1,60 м, на разстояние около 60 метра от входа, покрито с чул или нещо подобно, което е може би най-основната индикация за вероятно убийство, според сайта Cretalive.gr news.

Достъпът до пещерата е особено труден, така че човекът, който е завлякъл там тялото, трябва да е някой, който познава добре района. По-конкретно – има насип с височина около два метра и когато се стъпи върху него няма видимост към пещерата, защото има дърво, което скрива входа ѝ. Човек трябва да раздели плътните клони, за да влезе вътре.

Д-р Сюзън Итън е учен в Института по молекулярна клетъчна биология и генетика Макс Планк в Дрезден, Германия. Тя  беше в Крит на научна конференция, но изчезна във вторник, 2 юли.

Превод: ЗАРАТА


image0 (9K)