НАЙ-НОВИ:

Мирела Демирева забрани на треньора си да я подготвя

Спортист №1 на България за 2016-а Мирела Демирева, която се състзеава за СКЛА Берое Стара Загора  е забранила на треньора си Рини ван Леуин да я подготвя лично. Сребърната медалистка от Рио е предприела тази мярка с цел да предпази специалиста от евентуално заразяване с коронавирус. Вместо нова нидерландецът и атлетката комуникират през интернет, като тя не е спирала да прави физически упражнения в Ниската земя с мисълга, че все пак може да участва на Игрите в Токио през лятото.

“Аз взех решение, което балансира чисто човешките отговорности – това да се самоизолирам, и професионалните – да поддържам форма. Какот знаем, олимпиадата не е отменена. Много по-спокойно ми е, че в момента Рини не е до мен. Все пак поддържаме връзка всеки ден и ми пише тренировките. Ако ме питате дали искам отново да скачам на Олимпиада – да, искам. Чувствам се готова, работила съм много за това. Но никога не съм спортувала на всяка цена, а това ме прави много свободна. Въпросът е дали може да се даде равен шанс на всички спортисти да се класират за олимпиадата”, сподели пред Нова тв Демирева.

Тя отправи и призив към хората в България: “Да не се страхуват, нека не изпадаме в паника, да се доверим на експертите, които се грижат за нас. Да си дадем шанс да забавим малко времето, да правим нещата, които обичаме, да прекарваме време със семейството си. Малко повече любов, разбиране и въображение. Сега имаме време да правим неща, за които то никога не стига.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
48-годишен съобщи в РУ на МВР - Казанлък, че са…