НАЙ-НОВИ:

Министър Младен Маринов: В България няма условия за мафия!

“Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост и стабилност. Липсват признаците и условия за съществуването на емблематични, знакови престъпни структури на национално ниво и групировки от мафиотски тип, както и престъпни деяния с широк обществен резонанс.” Това заяви вътрешният министър Младен Маринов при откриването на конференция в Софийския университет, съобщава бТВ.

Вътрешният министър заяви, че в резултат на мерките и политиките, предприети от българските правителства и МВР, е постигнато стесняване на криминалните пазари и престъпните възможности, както и намаляване на шансовете за финансиране на престъпни групи.

Министър Маринов каза, че нито една държава не би могла да се справи с организираната престъпност, ако няма сътрудничество и тесни отношения между правоохранителните органи, научната общност и бизнеса.

По линия на наркотрафика Маринов подчерта, че България успешно си партнира с чуждестранните служби, а последния пример е разкритият канал за трафик на хероин чрез български куриери, по въздух, с куфари, имащи двойно дъно. Иззетият хероин и наркотични вещества са били около 40 килограма.

Министърът припомни и вчерашния удар по фабрика за нелегални цигари, като посочи, че през миналата година са били затворени четири такива обекта.

 

 

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Емил Кошлуков беше избран от Съвета за електронни медии за…