Министър Ангелкова: Заедно с културните центрове в чужбина ще рекламираме България

Стартираме съвместни инициативи с Министерството на културата, с които да използваме културните центрове извън страната за реклама на дестинация България. Това заяви в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова, където с дебат бе отбелязан 25-ият юбилей на вестник „Стандарт“, както и 7-години от старта на кампанията „Чудесата на България“. В събитието участваха също заместник-министърът на културата Амелия Гешева и кметът на Созопол Панайот Рейзи.

[ad id=“237001″]

Министър Ангелкова поздрави екипа по повод 25-ия рожден ден на изданието и подчерта, че мерило за качеството на работата му е отзвукът от редица редакционни инициативи, сред които най-популярна е „Чудесата на България“.
„Тези проекти помагат да се популяризира страната като дестинация за четири сезона и аз ще се радвам да подкрепя всеки, който полага усилия за развитие на културните маршрути у нас“, допълни още тя.

Министърът припомни, че предстои съвместно с бизнеса да бъдат изготвени балнео- и СПА дестинации, които, комбинирани с вече утвърдените културно-исторически маршрути, ще станат част от Националния туристически регистър заедно с фестивалите и другите културни събития. „С новите маршрути ще подпомогнем усилията на местната власт да разнообрази туристическите оферти и да предлагат типичните за региона услуги“, посочи още министър Ангелкова.

„Откриването на мощите на Йоан Кръстител е изключително важно за Созопол“, каза кметът Панайот Рейзи. „Успяхме да променим много града, който вече е една от емблемите на България“, допълни той и подчерта доброто сътрудничество с Министерство на туризма.

[ad id=“232523″]

 Пред медии министър Ангелкова коментира случая с поставените видеокамери на плаж „Делфин“. Тя акцентира, че предстои проверка и ще се установи дали поставените видеокамери са регистрирани според изискванията и дали има табела, която информира за тях, както изисква законодателството и допълни, че ако наемателят на този плаж не спазва задълженията си, договорът му може да бъде прекратен.


image0 (9K)