НАЙ-НОВИ:

Министърът на транспорта: Има индикации за фатално забавяне на автомагистрала “Струма”

Има индикации за фатално забавяне на автомагистрала “Струма”, обяви служебният министър на транспорта, Христо Алексиев.

“За да не загубим пари, трябва да се ускори проектът за АМ “Струма”. Там проблемът е с екологията”, каза той.

Алексиев обяви и че е изискал от БДЖ дружеството да разработи дългосрочен и краткосрочен план за решаване на проблемите си. “Поискал съм от БДЖ краткосрочен план за действие за осигуряване на графика за движение на пътниците през 2017 година”.

Положението в БДЖ е много критично, а мениджмънтът на железницата не е предприел никакви мерки за решаване на проблемите, “БДЖ -Пътнически превози” не са е в състояние да изпълнят графика си за движение на влаковете за 2017 г. заради липса на мотриси и локомотиви.

“Никакви мерки не са предприети, за да може проблемът да бъде решен. Няма нито една процедура за ремонт на мотриси, за наем на локомотиви и мотриси”, каза Алексиев.

Министър Алексиев обяви още, че е получил справка за 2016 г., според която за превоз на пътници с автобуси БДЖ са платили 1 млн.лв., защото са нямали локомотиви в изправност, пише offnews.bg

“Това е недалновидно мислене, което означава, че няма ясна концепция как да се реши проблемът”, посочи министърът.

Предстои да се направи преглед на целия локомотивен състав и да се обявят процедури за наем на локомотиви.

Министърът смята, че има варианти за рефинансиране на заема на БДЖ, скоро предстоели и срещи с кредиторите на компанията и със синдикатите. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
През януари в Регионална здравна инспекция - Стара Загора (РЗИ)…