НАЙ-НОВИ:

Министърът на икономиката връчи три сертификата за инвестиции за над 36 млн. лв.

Министърът на икономиката връчи три сертификата за инвестиции за над 36 млн. лв. Сертификат за приоритетен инвестиционен проект получи германската компания „Бер-Хелла Термоконтрол” за изграждането на ново производствено предприятие.

Инвестицията е на стойност 31 619 130 лв. С проекта, който се реализира на територията на Икономическа зона София- Божурище, се предвижда разкриването на нови 250 работни места.
Вторият проект, който получи сертификат клас „А“, е на „Турбо Гарант“. Инвестиционният проект включва изграждане на сервизна база за ремонт на турбокомпресори. Размерът на инвестицията възлиза на 4 005 000 лв. и за нея също е избрана зоната на НКИЗ в Божурище.
Третият проект, на който беше връчен сертификати за инвестиция клас „А“, е на „Аксидиа“. Той включва разработка на уеб базирани, мобилни и настолни софтуерни приложения. Размерът на инвестицията възлиза на 720 000 лв. и ще се финансира със собствени средства. С проекта се предвижда разкриването на нови 120 работни места.
През 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани 23 проекта на обща стойност 800 млн. лв., които ще разкрият над 2000 нови работни места. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Пекин никога няма да се подчини на англосаксонския финансов капитал",…