Министерството на труда и социалната политика с важна информация за българите във Великобритания

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) към българското посолството в Лондон подновява своята информационна кампания за правата на българските граждани във Великобритания след Брекзит. Това съобщиха от МТСП, цитирани от БНТ.

Следващите 2 събития за българската общност ще се проведат, както следва:

– от 12.30 часа на 28.09.2019 г. в град Ливърпул – адрес: St. John Bosco Arts College, Storrington Avenue, Liverpool, L11 9DQ.

– от 14.00 ч. на 29.09.2019 г. в гр. Манчестър – адрес: Cedar Mount Academy, Gordon Education Village, 50 Wembley Road, Manchester, M18 7DT.

През март и април са проведени срещи в градовете Лондон, Оксфорд, Крю, Ковънтри, Нюкасъл, Глазгоу, Екситър, Труро, Плимът.

На 30 март тази година официално стартира британската Схема за уседналост, по която българските граждани и членовете на техните семейства могат да подават заявления за получаване на Статут за уседналост и Временен статут на уседналост.

Повече информация за Схемата за уседналост, както и за информационни дни в други градове, може да получите на адрес: [email protected]


image0 (9K)