НАЙ-НОВИ:

Министерството на външните работи съобщи за българите в района на страшното земетресение в Тайван

Няма информация за загинали или пострадали български граждани при силното земетресение в Тайван. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

[ad id=”263680″]

В резултат на снощния трус в района на град Хуалиен са загинали двама души. 219 са пострадалите след срутването на хотел и три други сгради. Над 830 души са евакуирани временно във физкултурен салон и сгради на начално училище в град Хуалиен. Над 1900 домакинства са били с прекъснато електрозахранване, а над 40000 – с прекъснато водоснабдяване.

[ad id=”225664″]

Властите в Тайван са изпратили екип в Центъра за реакции при бедствия, който да помага на чуждестранните туристи. Те предупреждават, че през следващите две седмици са възможни вторични трусове с магнитуд от над 5-та степен по скалата на Рихтер. Поради това Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които са в района на Хуалиен, да се информират своевременно за развитието на ситуацията и да следват стриктно указанията на отговорните местни власти. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Българската историография, основавайки се на Пространните жития на Константин Философ…