Милиардер и още шестима загинаха в хеликоптер над Бахамите

Хеликоптер със седем американци на борда се разби в близост до бахамския остров Гранд Кей на път за Форт Лодърдейл. Няма оцелели при катастрофата, съобщава “USA Today”, цитиран от БЛИЦ.

 Полицията съобщава, че контактът с хеликоптера е бил загубен скоро, след като се отдалечил от острова.   По-късно властите и местни жители открили мястото на катастрофата на около 3 км от острова.

Загинали са трима мъже и четири жени, чиито имена полицията не съобщава.

Вестник „Реджистър-хералд“ от Бекли, Западна Вирджиния, цитира изявление на губернатора Джим Джъстис, който съобщава, че един от загиналите при катастрофата е милиардерът Крис Клайн.   Според „Дейли Мейл“, сред жертвите е и дъщерята на Клайн. Катастрофата е станала ден преди 61-ия му рожден ден.

На борда били още Дейвид Джуд, Дилейни Уайкъл и още двама приятели на бизнесмена, чиито имена още не се знаят. Едната жертва е механикът на хеликоптера.

Състоянието на Клайн се изчислява на над 1,8 милиарда долара. Той е въглищен магнат, известен с мащабната си благотворителна дейност в Западна Вирджиния. Успехът му във въглищния бизнес му донесъл прозвището „новият крал на въглищата“.  Клайн е бил женен два пъти и има две дъщери и двама сина. През 2013 година е бил във връзка с бившата жена на Тайгър Уудс – Елин Нордегрен.

„Западна Вирджиния изгуби една суперзвезда, без съмнение. Даряващ, добър човек. Обичам го с цялата си душа. Като губернатор ще ви кажа, че сте изгубили един велик жител на Западна Вирджиния“, заяви губернаторът на щата Джим Джъстис.

Бахамската полиция не съобщава причината за катастрофата. По случая се води разследване, в което участва и службата по гражданска авиация.


image0 (9K)