Милена Желева е предложението на кмета Живко Тодоров за зам.-кмет с ресор Култура, туризъм и младежки дейности

Общинският съветник от ГЕРБ Милена Жерева е предложението за зам.-кмет с ресор Култура, туризъм и младежки дейности, което ще внесе на общинската сесия на 19 декември кметът Живко Тодоров.

Назначаването на пети зам.-кмет се налагало като изпълнение на искането на културните институции в Стара Загора, да имат свой ресорен отговорник, което да им гарантира експедитивност при необходимост от решения и действия. Самите те предложили на кмета Милена Желева, с която са работили в качеството й на председател на комисия в Общинския съвет. Да не говорим и за необходимостта от целенасочено и системно внимание към туризма, за развитието на който Стара Загора има огромен, но все още не добре фреализиран потенциал.

Иванка Сотирова остава зам.-кмет с ресор Образование, здравеопазване и социални дейности като натоварването й няма да намалее, особено сега, когато Общината подготвя необходимите стъпки за получаването на сградата на бившето АГ и въвеждането в нея на цялата общинска доболнична помощ. Предстои й и създаване на организация за едносменен режим на всички училища в Стара Загора, както и въвеждането в образователната структера на града на Гимназия за талантливи деца – въпроси, по които утре Живко Тодоров ще разговаря с министъра на образованието.


image0 (9K)