Миков: Борисов и правителството спечелиха от кризата, БСП не уцели ваксата

„От кризата, и социологическите сондажи го показват, тези, които предприеха решителни действия, печелят обществено доверие. Това са Борисов и правителството, докато поведението на опозицията първоначално беше объркано. БСП първо беше против, сега се въздържа по отношение на законодателните мерки. В такава ситуация трябва да имаш позиция“, заяви пред БНТ бившият лидер на БСП Михаил Миков и член на НС на партията.

„БСП не уцели ваксата. Когато поставяш дребни въпроси, а се губи голямата картина не получаваш обществена подкрепа“, коментира той.

„Хора близки до Нинова водят вътрешнопартийни битки, опитват се да ме прикрепят към Гергов. Всички знаят, че Гергов подкрепи Нинова да стане лидер на партията. Сега Симов разгръща фронта на „врага с партиен билет“, коментира Миков битката на Нинова срещу Георги Гергов и вътрешната опозиция.

„БСП има задължения от 5-6 милиона, следващата година е изборна, а отделно ще се похарчи около половин милион за така наречения „пряк избор на лидер“. Никога партията не е била в толкова тежко финансово положение“, добави Миков.


image0 (9K)