НАЙ-НОВИ:

Меркел подложена на огън в собствената си партия

Дългогодишният й съюзник на Фолкер Каудер беше заменен като лидер на парламентарната група
[ad id=”225664″]

Ангела Меркел е под натиск да се оттегли от ръководния пост на партията си, пише неделното издание на британския вестник Daily Express, цитиран от “Фокус”.

Ангела Меркел предизвика недоволство, след като обеща да се кандидатира за президент на партията си Християндемократически съюз (ХДС).

Германският канцлер, който сега кара третия си мандат, бе призован да се оттегли от ролята си в партията на фона на спада на одобрението.

Александър Мич, старши фигура в консервативното крило на ХДС, каза, че Меркел трябва да се откаже поста си в името на партията и страната си.

[ad id=”263680″]

“Би било по-добре в интерес на ХДС и Германия, ако тя проправи пътя за така необходимото обновяване на ръководството. Ангела Меркел трябва да понесе последиците от допуснатите от нея грешки, особено в политиката за предоставяне на убежище, и произтичащите от това слаби показатели в анкетите. Това би дало възможност за повторно интегриране на консервативното и про-бизнес крило на партията”, каза Мич.

Ралф Бринкхаус, ръководителят на групата на ХДС и Християнсоциалния съюз (ХСС) в германския парламент обаче, подкрепи Меркел.

“Предполагам, че тя ще се състезава и аз ще подкрепя това, защото ръководителят на правителството също се нуждае от подкрепата на партията.”

Бринкхаус замени Фолкер Каудер, дългогодишен съюзник на Ангела Меркел по-рано тази седмица след гласуването на партията.Социа демократическият политик Томас Оперман заяви, че ходът е “въстание срещу Меркел”, заяви Бринкхаус.

[ad id=”236993″]

Александър Граф Ламбсдорф от свободната демократическа партия на Германия подчерта, че това е “началото на края на голямата коалиция”.

Даниел Гентър, премиерът на северната провинция Шлезвиг Холщайн, добави: “Гласуването показва желание за подновяване.” За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
  Берое и Дунав завършиха при резултат 1:1 в мач…