НАЙ-НОВИ:

Меркел вече е против преговорите за присъединяване на Турция към Европейския съюз

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че вече е против преговорите за присъединяване на Турция към Европейския съюз. Това съобщиха информационните агенции “Ройтерс” и ТАСС, позовавайки се на влиятелното издание “Билд”.

Меркел е казала пред депутати от нейната партия Християндемократически съюз, че действията на турските власти – след опита за преврат в страната, не позволяват да се започне обсъждане на нови теми в рамките на преговорите с Анкара. Това означава, че в момента ефективно е приключено с процеса на присъединяване на Турция, коментира “Билд”. Канцлерът е препоръчала това да бъде съобщено на избирателите, които искат да разберат позицията на партията за Турция, допълва вестникът.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган обяви, че страната все още желае да се присъедини към Европейския съюз. Миналата седмица Европейският парламент препоръча евролидерите да прекратят преговорите с Анкара за членство в Евросъюза. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Към момента за Стара Загора няма възложена проверка от прокуратурата…