НАЙ-НОВИ:

Менда Стоянова обяви замразяването на депутатските заплати за популистко

“Много рядко изтървам нервите си, но това, което говорят Корнелия Нинова и още 1-2 души от БСП, са пълни лъжи. Нинова повтори тезите на президента, но с други думи – че, хазната е празна, че икономиката ще спре да работи и че трябва да спрем мерките. На първо място трябва да се възстановим от здравната криза, а след това и от икономическите последствия”.

Това заяви председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова. “Към 31-и март салдото на страната е 1 млрд. лв. Т.е. – хазната не е празна. Твърденията на БСП, че със заема от 10 млрд. лева ще вземем празен чек, също е лъжа.”

“При умерен спад от 3% в икономиката ни трябват минимум 3 млрд. лв. Т.е., абсолютното обособен е дълг от 4,2 млрд. лв. Страната ни води добра фискалната политика през последните години и сме на второ място в Европа по държавен дълг. Някои казват, че ще се повиши със 30%, но той е много малък. Лично за мен замразяването на депутатските заплати е популистко. ПГ на ГЕРБ дари 100 000 лв. – по 1000 лв. от заплатите си. Надявам се да се приеме половината от тях да бъдат дарявани, но не само във фонда на Министерството на здравеопазването”, подчерта Стоянова.

Източник: “Епицентър” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
10 бона за парти вкъщи! Минимум толкова се е изръсила…