Менда Стоянова: Имаше гласуване срещу ГЕРБ от омраза

Нормално е цяла България да не бъде оцветена в синьо с надпис ГЕРБ. Според мен това се дължи на факта, че ГЕРБ управлява вече доста време и по този начин се получава една умора, едно пресищане. Може би има нужда от промяна, от отрезвяване. Но хората трябва да оценяват това, което е направено и да знаят, че нещата се случват едно по едно.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова.

„Хората дадоха своя вот за ГЕРБ, хората гласуваха рационално и разумно. Спечелихме икономически най-силната част на страната и това прави победата на ГЕРБ ясна и категорична“, допълни тя.

,,Имаше места, особено в София, където вотът беше даден от омраза към ГЕРБ. Да гласуваш, само защото мразиш за мен не е нормално политическо поведение на тези хора. Голяма част от младите хора дадоха своя вот за Мая Манолова и го направиха от омраза. А омразата не е правилния водач. Ние винаги сме се съсредоточавали върху това да градим инфраструктура, да градим култура… но явно имаме много пропуски, които дразнят“, коментира Стоянова.

„Йорданка Фандъкова е една от най-диалогичните хора, тя постоянно е при хората. Кампанията беше толерантна от гледна точка на ГЕРБ“, каза още тя.

„Това е изцяло политически ход от страна на президента. Не му отива без конкретни данни да прави подобни срещи. В тези избори имаше доста по-малко конкретни сигнали“, обясни Менда Стоянова относно намерението на Румен Радев да свика среща между ЦИК и управляващите, за да обсъдят нарушенията на местните избори.

,,Бюджет 2020 е добър и стабилен, той предвижда един добър ръст. През 2020 г. предвиджаме нулево бюджетно салдо и то да се запази през следващите три години. Другото е намаляването на държавния дълг, като се очаква през годините той да продължи да спада. Очаква се и спад в безработицата с около 4% средно. Социалните плащания отново имат сериозен ръст. Демографската политика е друго, но независимо от голямото перо в социалните плащания там също има недоволни. Проблемът е в начина на преразпределение на тези социални плащания“, добави в заключение Менда Стоянова по отношение на бюджета за следващата година.

epicenter.bg


image0 (9K)