НАЙ-НОВИ:

Меле в турския парламент заради операцията в Африн

Представители от опозиционната Народнодемократична партия твърдят, че жертвите сред мирното население в сирийската провинция се увеличават

[ad id=”225664″]

Депутати от управляващата в Турция „Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) и от защитаващата правата на кюрдите „Народнодемократична партия“ (НДП) си размениха удари по време на заседание на парламента късно в сряда, по време на дебати за провежданата от турската армия операция в северозападния сирийския район Африн, пише турското издание Hurryiet, цитирано от агенция “Фокус”.

[ad id=”236993″]

Сбиването се случи, след като депутатът от НДП Махмут Тогрул цитира доклад на „Амнести интърнешънъл“ за жертвите сред мирното население в резултат от операцията “Маслинова клонка” и призова за спирането й.

„С продължаването на операцията, жертвите сред мирното население се увеличават“, заяви Торгул. Впоследствие, няколко депутати от ПСР обвиниха Тогрул, че е „говорител на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК)“, а заместник-председателят на ПСР Лейла Шахим Уста даде началото на юмручния бой.

[ad id=”236999″]

Според думите на заместник-председателят на групата на НДП в парламент Филиз Керестециоглу, единственият пострадал след сбиването е Торгул.

Междувременно “Ройтерс” съобщи, че турската армия и нейните съюзници от „Свободната сирийска армия“ са поели контрола над един от най-големите градове в сирийския район Африн –Джандарис, в четвъртък.

[ad id=”237001″]

Турските формирования са изтласкали сирийските кюрдски „Отряди за народна самоотбрана“ от центъра на Джандарис в четвъртък, след като са превзели възвишение, доминиращо града в сряда, като от турските медии уточняват, че операциите по зачистка на района продължават. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Сергей Скрипал - бивш офицер от руското военно разузнаване и…