НАЙ-НОВИ:

Медици дадоха доц. Мангъров на Етичната комисия

Заради обвиненията за източване на НЗОК и обиди към колеги на първа линия доцентът е даден на Етичната комисия, съобщи 24 часа

Доц. Атанас Мангъров, който е основен критик на действията и мерките на Националния оперативен щаб, днес отново се изказа критично към случващото се в здравната ни система.
Детският инфекционист обвини болниците, че целенасочено хоспитализират повече пациенти с коронавирус, за да източват НЗОК след увеличаването на клиничната пътека на 1200 лева.
“В Интензивните отделения в страната са настанени 29 души, в болниците – 498” – посочи той. Това не изглежда всъщност фрапиращо при почти 3000 активни случаи в момента.
“Ако вчера можеха да направят 1 000 000 теста, щяха да открият 56 000 заразени”, написа Мангъров във Фейсбук.

Това също никой не го отрича – повече тестове, повече открити. Това не означава обаче, че ако не се правят тестове COVID-19 магически ще изчезне?! Всъщност на фона на всичките абсурдни теории, някой и в това може да вярва.
Съответно от страна на лекарското съсловие последва бурна реакция след критичния пост.
Д-р Сибила Маринова, началник на ОАИЛ в МОБАЛ “д-р Стефан Черкезов”, обяви публично, че изпраща официален сигнал срещу доц. Мангъров на Етичната комисия към Български лекарски съюз.
От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК“, написа тя в личния си профил в социалната мрежа. Атанас Мангъров първо каза, че няма болни от коронавирус, после каза, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в предпазни костюми, професионализма на всички медици, дните, прекарани в болниците без да виждат близките си, жертвите, които коронавирусът взе сред нашите колеги и стотиците заразени при изпълнение на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари.
Открито призовава обществото да не спазва закона и правилата“, гласи сигналът от д-р Маринова.

Според мнозина от гилдията, говоренето на д-р Мангъров с цел печелене на лична популярност, неизвестно за какво, вече е опасно, може да доведе до реални жертви на база безхаберие и неспазване на превенцията от страна на феновете му. Всъщност, вече води и то не само за феновете му. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
"Бели бизнесмени" тровят децата на България". Това написа в "Туитър"…