НАЙ-НОВИ:

МВР задържа собственика на микробуса- ковчег за 10 души

Собственикът на микробуса- ковчег за 10 души, е задържан, съобщи на пресконференция в Пазарджик главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Мигрантите – от Афганистан, Пакистан и един от Сирия – и шофьорът загинаха в катастрофа на магистрала “Тракия” рано тази сутрин, след като неправоспособният водач – 16-годишен младеж, загубил контрол над управлението. Предполага се, че е заспал, защото преди сблъсъка на превозното средство в дърво няма спирачен път.

На пресконференцията директорът на областната дирекция на МВР в Пазарджик Йордан Рогачев и окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов дадоха подробности за инцидента, станал около 4,15 ч. на 98-ми километър в посока София.

Загинали са шофьорът и 9 пътници. 8 са ранени и са приети в болницата в Пазарджик. Един е в Пловдив.

16-годишният шофьор е криминално проявен – регистриран е в полицията за кражба и грабеж от януари в София.

Живеел е в кв. “Модерно предградие”.

Полицията работи по три версии за причината за тежката катастрофа – заспиване на водача, техническа неизправност на микробуса или друг автомобил, причинил инцидента, каза още Младен Маринов.

Проверява се също къде и през коя от двете южни граници са преминали мигрантите.

Главният секретар на МВР съобщи, че между 20 и 50 души от чужди държави всекидневно опитват да преминат българската граница през Турция и Гърция.

Източник: offnews.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

[ad id=”222969″]

Виж още:
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати телеграма до британския премиер Тереза Мей…