НАЙ-НОВИ:

Мая Манолова: Случаите със захвърляне на бебе в градинка или до кофа за боклук са само върха на айсберга

Всеки ден у нас се изоставят по 3 деца, съобщи омбудсманът Мая Манолова.
Случаите със захвърляне на бебе в градинка или до кофа за боклук са само върха на айсберга, коментира Мая Манолова по бТВ, цитирана от dir.bg
Половината от майките, които изоставят новородените се, го правят още в родилния дом, информира омбудсманът.

[ad id=”236993″]

Профилът на майката, която предприема такава стъпка е тя да е без доходи, без постоянна работа, без жилище и възможности за издръжка, неомъжена.

„Защо никой не прави профил на бащата, който изоставя своето дете и майката и не полага никакви грижи за него”, попита Манолова.

„Статистиката показва, че най-много деца се изоставят по празниците, когато тези майки се чувстват най-безпомощни, захвърлени от обществото и без всякаква подкрепа”, допълни тя.

„Като че ли у нас усилията са насочени към рисковите случаи, а нормалното е да се работи превантивно с психолози, педагози, с подкрепа, включително финансова”, заяви Манолова.

Съвсем наскоро 18-годишната Юлия изхвърли 8-месечното си бебе в столичния „Западен парк“, а в края на миналия месец друга жена изостави детето си в „Младост“. Миналата година майка от „Обеля“ роди и остави бебето си в храстите пред блок. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Незаконна сеч на дърва в землището на село Найденово установиха…