НАЙ-НОВИ:

Матеус Леони няма да се връща в Берое, ще продължи в Бразилия

Досегашният ляв бранител на Берое Матеус Леони разказа пред esportes.yahoo.com, че е много доволен от престоя си в българското първенство, но двамата със съпругата му очакват раждането на дъщеря и това е наложило той да се върне в страната.
„Договорът ми вече свърши с Берое и и аз отказах да продължа. Това щеше да бъде подновяване за още една година. Но аз избрах да напусна, защото мисля да си остана повече в Бразилия, с дъщеря ми, която ще се роди в края на юли или началото на август. Но още нямам нищо тук, не съм говорил с нито един клуб. Оставих го в ръцете на собствениците на фирмата, която ме представлява и те ще трябва да го решават. Но ще играя в бразилски клуб“, разказва бранителят, който е вече на 27 години.
Леони е имал вариант и межде двете години в Берое да се прибере в Бразилия, когато е имал реално предложение. Оказва се, че Матеус не е последвал преговорите, защото е ставало дума за краткосрочен договор. Мисълта за финансовата сигурност на семейството го е накарала за остане в Европа. Но ситуацията се променя сега, когато дъщеря му е на път.
„Много е добре в България. Лично за мен е по-добре от Швейцария. Не знам дали е била специална ситуацията, когато дойдох. Но се бях подготвил с информация какво ще бъде, за да съм наясно с тяхната култура. Много по-бързо се адаптирах. Треньорът също ми даде много доверие. За мен беше много по-добре, отколкото престоят ми в Ксамакс (Нюшател) в швейцарската втора лига, разказва още левият бранител.
Реално трансферът му от Швейцария в България стана през сезон 2017/2018, тъй като в швейцарското първенство по онова време е получавал доста малко игрови минути.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Шампионката в мнобогоя Деница Стефанова от клуб "Импала" (Стара Загора)…