Мартин Камбуров ще спи в пловдивския арест заради 30 лева

30 лева, хвърлени на капака на колата са станали причина за ареста на Мартин Камбуров, научи „Марица“.

Днес около 13,30 ч. футболистът трябвало да пътува за София. Той спрял за броени минути пред дома си на пресечката на ул. „Полк. Сава Муткуров“ и „Луда Яна“ . Бил с колата на приятелката си Гергана – Фолксваген Бийтъл.

Щом слязъл, видял униформени служители да му слагат скоби на колата. Камбуров обяснил, че бърза и поискал да плати веднага 30-те лева, за да бъде освободен автомобилът. Футболистът обаче имал само 20 лева в себе си и затова поискал десетачка заем от свой приятел.

След това хвърлил двете банкноти на капака и седнал в колата, готов да потегли.

Припряното му поведение обаче не се харесало на полицая. Униформеният няколко пъти го предупредил да се успокои, защото ще го арестува. Накрая не го изтърпял и му щракнал белезниците за неподчинение на орган на властта.

В същото време към тях се приближил друг човек от квартала, който започнал да снима случващото се с телефона си. Тъй като отказал да се легитимира, той също бил задържан и отведен в Трето районно. По неофициални данни той е един от организаторите на протестите в защита на парка зад хотел „Санкт Петербург“.

В момента приятел на Мартин Камбуров е пред участъка, за да му донесе храна, тъй като се очаква до утре на обяд футболистът да остане зад решетките.


image0 (9K)