НАЙ-НОВИ:

Марадона злоупотребявал с хапчета и алкохол до последно

Д-р Леополдо Луке, който беше личният медик на Диего Марадона до последния му ден, разкри как самият бивш футболист е допринесъл за кончината си. Лекарят е заподозрян, че заради небрежност е причинил смърт по непредпазливост. Неговият дом и клиниката, в която работи, бяха претърсени от властите.

“Диего бе краен и твърдоглав, не слушаше никого – коментира Луке пред аржентинските медии. – Трябваше да постъпи в рехабилитационен център, за да се лекува от алкохолната зависимост, но не искаше. Бяхме принудени да търсим баланса между хапчетата, които трябваше да пие, и алкохола. Правеше каквото си поиска, никой нищо не можеше да му каже.”

“По-миналия четвъртък ме наруга и изгони от къщата си – продължи докторът. – Такова отношение получаваха хората около него, откакто имаше проблеми със здравето. Не искаше да говори с дъщерите си. Когато ме изгони, отказах да си тръгна, докато не стане от леглото. Смъртта му не е резултат от лекарска грешка. Инфаркт може да получи всеки пациент в неговото състояние, нормално е.”

Така д-р Луке потвърди показанията на една от медицинските сестри за разправия между него и Марадона. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Министерството на здравеопазването в Атина съобщи, че Гърция е получила…