Манчестър Сити спечели 96-тото издание на „Къмюнити Шийлд“

Манчестър Сити победи Челси с 2:0 и спечели 96-тото издание на „Къмюнити Шийлд“. И двата гола на стадион „Уембли“ отбеляза Серхио Агуеро. Двубоят бе официален дебют за новия мениджър на лондончани Маурицио Сари.

В 13-ата минута Фоудън проби и подаде към Агуеро на границата на наказателното поле, който с прецизен удар откри резултата. Това бе гол щ200 за Кун с екипа на Манчестър Сити. Аржентинецът стигна до това забележително постижение след 293 мача.

В 23-ата минута Агуеро намери Сане сам срещу вратаря, но той си поведе дълго топката и Кабайеро го изпревари.

[ad id=“225664″]

До края на полувремето футболистите на Пеп Гуардиола продължиха да бъдат по активни, но не се стигна до нищо интересно.

След подновяването на играта Сити продължи да диктува темпото. В 50-ата минута Агуеро получи извеждащ пас от Фоудън и излезе сам срещу Кабайеро, който успя хубаво да го затвори и спаси вратата си от сигурен гол.

В 58-ата минута Хъдсън-Одой изгуби топката при нападение на Челси и Стоунс подхвана бързата контраатака, преминала през Гюндоган и Бернардо Силва, който пусна прецизен пас към Агуеро и той не остави шанс на Кабайеро-2:0.

В 63-ата минута Кун засече от въздуха центриране на Лапорт, но вратарят на Челси направи поредно отлично спасяване.

[ad id=“263680″]

Сити продължи да създава и пропуска положения пред противниковата врата. В 89-ата минута Челси създаде най-добрата си възможност. Баркли центрира остро в малкото наказателно поле, но Браво успя да се намеси, а при последвалото разбъркване не се стигна до завършващ удар.

В добавеното време Диас се измъкна отдясно, но загуби битката с Кабайеро. В заключителните секунди Гюндоган и Жезус също показаха лош мерник.


image0 (9K)