Манолова събра 300 души на протест и обяви, че ще участва в парламентарните избори

Не повече от 300 души уважиха седящия протест пред Министерския съвет, организиран от Мая Манолова и нейната гражданска инициатива „Изправи се“. От два дни организаторите обявяваха в социалните мрежи, че автобуси от над 20 града ще доведат недоволните от управлението на Борисов в центъра на София. Имаше осигурени над 500 бели пластмасови стола, за да може всеки протестиращ да седне, спазвайки дистанцията от 1,5 метра.

Към 11.20 часа Манолова се качи на стълбите пред входа на бившия партиен дом и дръпна пламенно слово, в което призова за ревизия на управлението на Бойко Борисов. Тя подчерта, че този път има кой да им поиска сметката на управляващите и че гражданите са тези, които ще поемат управлението на държавата в свои ръце.

Манолова обяви, че предлага икономически план от 19 мерки, с които държавата да се справи с кризата предизвикана от COVID-19.

С тази програма нейната формация тръгва из страната и ще се яви на предстоящите парламентари избори.

Бившият омбудсман обеща „Изправи се“ да стане първа политическа сила.

Исканията на протеста са за подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата.
Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока.

След обявените от Манолови икономически мерки множеството започна да скандира „Оставка“, „Убийци“, „Смърт“.

След Манолова говорят представители на „Системата ни убива“, представители на различни сектори и общности. В рамките на протеста са подготвени флашмоб демонстрации от участниците.

От 12 часа започна протестното автошествие.


image0 (9K)