НАЙ-НОВИ:

Манолова подпали зрелищно 900 изборни протокола пред ЦИК

Председателят на гражданската платформа “Изправи се.БГ” Мая Манолова пали протоколи от местните избори пред сградата на Централната избирателна комисия в София. Акцията на бившия омбудсман и бивш кандидат за кмет на София е във връзка с отказа на ЦИК, премиера Бойко Борисов и правителството му да обявят обществената поръчка за осигуряване на машините за гласуване, които до пет месеца трябва да са въведени във всички изборни секции с над 300 гласоподаватели.

Публичното горене на документи е днес (1 август), 11:00 ч. Това съобщи самата Манолова чрез профила със във “Фейсбук”.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/posts/3024771520968967

 

“След местните избори заведох дело за касиране на вота заради фалшификации и приложих 14 тома с доказателства, между които бюлетини, протоколи и други изборни документи. Всички фалшификации, които се извършиха в София на местните избори миналата година, сега ще се повторят в цялата страна на следващите парламентарни избори”, написа тя.

Решението за машинно гласуване беше взето през август миналата година и оттогава има съзнателно бездействие от ЦИК, правителството, Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев, коментира още Манолова.

Горене на протоколи от последните избори. Ако пожарникарският инстинкт на Борисов не заработи, неговият стол ще изгори. Борисов и ЦИК сладко спинкат по отношение на машинното гласуване, защото машините нямат чекмеджета.

Публикувахте от Мая Манолова в Събота, 1 август 2020 г.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Спецсъдът постанови и лишаването му от правото да заема държавна…