Манолова: Ако БСП иска битка с ГЕРБ, да си издигне свой кандидат

„Аз не водя междупартийни битки. Аз водя битката на гражданите срещу начина, по който се управлява столицата и промяна на начина на настоящето управление“. Така бившият национален защитник Мая Манолова коментира изказването на депутата от БСП Драгомир Стойнев пред БНТ, че тя ще управлява с общински съветници на БСП, при положение, че е независим кандидат. Манолова каза това на нарочен брифинг.

Манолова пусна видео с изявлението си във Фейсбук със следния текст:

„Днес журналисти поискаха от мен да коментирам внушението на партийни функционери, направени в предаването „Панорама“ в петък вечерта, че не съм независим кандидат-кмет, а партийно оцветен. По този повод заявих: Не съм упълномощавала никоя партия да говори от мое име, нито да представя гражданската ми кандидатура като междупартийна битка.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/374450526835310/

Заявих ясно, че моята битка е срещу начина, по който се управлява столицата. Моята битка е срещу модела на управление. Това беше причината зад мен да застанат граждани, граждански организации, да застанат различни партии.

Ако някой иска да води междупартийна битка, между една и друга партия, може би трябва да заложи на своята листа за партийни съветници или да си издигне партиен кандидат. Аз не водя междупартийни битки. Аз водя битката на гражданите срещу начина, по който се управлява столицата и моята кауза е промяна на начина на управление на столицата.“


image0 (9K)