НАЙ-НОВИ:

Малко момиченце стоя 16 часа със стотинка в гърлото, заради мързела на лекар

Детенце премина през ада заради безотговорното отношение на лекар от Бърза помощ в Гоце Делчев. За скандалния случай разказа майката на момиченцето, съобщава “Блиц”.

Жената е от село Господинци. Потърсила помощта на спешните медици, защото дъщеричката й погълнала стотинка, която заседнала в гърлото й. След 16 часа ходене по мъките малката получила помощ, но майката е категорична, че няма да мълчи за случилото се, съобщава toppresa.com.

Ето и целия й разтърсващ разказ:

В понеделник вечерта в 12:30 дъщеричката ми гълта една монета. Отивам в Бърза помощ, от където ме пращат в специален кабинет, където всичко бе загасено. Аз тропам на вратата, от където излиза сестра, видимо сънена. Почна да ми прави скандал. Както и да е, приеха ни. Казах да викнат доктор. Докторът отказа да дойде, след което аз заявих, че няма да мръдна от тук докато доктор не прегледа детето ми. След около половин час чакане, дойде и доктор, и той видимо сънен.

Първо с личен автомобил отидохме в Благоевград, където не направиха нищо, след това отидохме в София. Заставам си с името като всяка една майка. Казвам се Мариета Филева. Дъщеря ми гълта монета понеделник срещу вторник миналата седмица. Аз не бях сигурна, че е глътнала монета, след което тя се задави и й бръкнах в гърлото. Тя ми заяви, че е хапнала стотинка. Нямаше и две минути и детето ми повърна. Звъннах на такси, без превоз съм. Вземаха ме от тук. С мен бе една приятелка.

Отидохме в Бърза помощ. Там ми казаха, че няма нищо страшно. Това било нормално за деца, няма затруднено дишане, стотинката отишла в стомаха и детето ми щяло да я изходи. От там ме пуснаха в приемен кабинет. Там бе заключено. Докторът отказва да прегледа моето дете, но след моето настояване той дойде. Чакахме го да се разсъни. Той дойде и ни каза да се прибираме вкъщи. Нито я прегледа, нито нищо. Дори не и видя гърлото. Даже не я пипна. След което аз питах дали има някаква опасност, мен ме е страх. Докторат каза, че трябва да се надяваме стотинката да е отишла в стомаха, а не в дихателните пътища. Той ми заявява да идвам утре сутрин, че сега нищо не можел да направи. Аз се прибрах вкъщи, малката ми заспа още в колата. Впечатление ми направи, че през нощта детето ми хъркаше, никога преди това не го бе правила.

На сутринта отидохме в Гоце Делчев, направихме снимка. Рентгена показа, че стотинката е в гърлото. Оттам отидохме при личния лекар, който ми даде направление за уши, нос, гърло при д-р Марзеванова. Жената вдигна отделението във въздуха защо още снощи не се е пуснало линейка детето да бъде откарано в Благоевград. Заяви ми, че трябва да отида в Благоевград и че тя нищо не може да направи. След това на мои разноски с мой си превоз отидох в Благоевград. Оттам ми казаха, че няма професор за такова нещо и ме пуснаха да пътувам за София. Там имало специалист, даже ми дадоха и номер на доцент, който да търся в болницата. Отидох в София. Подготвиха по спешност екип. Подписах един куп документи. На повторната снимка, която и направиха там се оказа, че вече монетата е паднала в стомаха. 16 часа стотинката стоя в на дъщеря ми гърлото. Господ ни спаси.

Източник: Petel Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Аспиринът не е просто лекарство – той върши полезна работа…